skip to Main Content

Pilana Lipa

Pilana Lipa prisutna je na tržištu već 20. godina. Uspješnim poslovanjem stvarali smo preduvjete za daljni razvoj. Tako, danas, brojimo više od 30 zaposlenih, a neki od njih su visokokvalificirani inžinjeri drvne struke sa iskustvom rada i preko 20. godina.

Razvojni ciklus

Poslovnim razvojem morali smo pratiti uvjete tržišta na kojem smo bili prisutni, stoga smo investirali u infrastrukturu koja nam je omogučila širenje proizvodnog pogona, odnosno usluga koje možemo ponuditi. Izgradili smo halu u kojoj se odvija pilanska proizvodnja koja je automatizirana sa tračnom pilom i transporetrima, a uz bok smo izgradili nadstrešnicu gdje se vrši nastavak proizvodnje (dužinsko i širinsko krojenje elemenata).

Izgradili smo i čvrsti objekt u kojem se odvija brušenje pila i proizvodnja klasičnog parketa. U montažnim drvenim i aluminijskim objektma čuvaju se sirovi polufinalni proizvodi (samica i elementi) i suhi elementi (friza, elementi i samica).

Radi sve veće potražnje trupaca, potpisali smo ugovor sa Hrvatskim šumama za isporuku trupaca. Radi toga, modernizirali smo poslovanje kupnjom sušionice kapaciteta 2x75m3 sa modernom kotlovnicom koja ima prečistače za ispušne plinove i kupnjom linije za proizvodnju parketa kao gotovog proizvoda kapaciteta 200m2.

Ceritifikati

FSC® (Forest Stewardship Council®) (FSC-C117116) znači da se šumom gospodari prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima. Osnovni cilj izdavanja FSC certifikata je osiguravanje održivog razvoja u gospodarenju šumama s idejom da će potrošači radije kupovati, makar platili i više, proizvode koji potiču iz šuma kojima se potrajno gospodari na održiv način, nego proizvode čije porijeklo nije dokazano.

Certificiranjem lanca prerade drva, proizvodi hrvatske drvne industrije postaju i svjetski konkurentni, pa FSC certifikat postaje svojevrsna putovnica drvnim proizvodima za pristup međunarodnim tržištima.

Pilana Lipa posjeduje FSC® certifikat kojim garantira kupcima da proizvodnja i prerada imaju vezu sa FSC® načelima, odnosno brigom kako je drvo došlo iz šuma kojima se gospodari na održivi način.

Back To Top